• Millaisia taitoja ja valmiuksia tutkija tarvitsee?
  • Miten luova oivallus syntyy?
  • Miten ruokkia luovuutta?
icon

Itsearviointi ja palaute

Mitä tämän kurssin jälkeen

Innostuitko tutkimisesta? Onko mielessäsi herännyt kiinnostava tutkimuskysymys? Voit harjoitella tutkimus- ja raportointitaitoja käytännössä osallistumalla Tutki-kokeile-kehitä-kilpailuun.

Tutki-Kokeile-Kehitä eli TuKoKe on lasten ja nuorten tiede-, teknologia- ja keksintökilpailu. TuKoKessa tieteenalaa ei ole rajattu, vaan siihen voi osallistua minkä tahansa alan tutkimus- tai tuotekehitystyöllä yksin tai ryhmässä. Voit siis itse valita juuri sinua kiinnostavan tutkimuskohteen.

TuKoKe-työryhmä hankkii jokaiselle työlle asiantuntija-arvion ja palautteen, jonka pohjalta voit arvioida oppimaasi ja omia valmiuksiasi ja saat vinkkejä työsi kehittämiseen. Parhaassa tapauksessa voit päästä mukaan lopputapahtumaan ja jopa voittaa matkan kansainväliseen tiedekilpailuun. TuKoKe-lopputapahtumassa finalistit pääsevät tapaamaan muita tutkimus- ja tuotekehitystyöstä kiinnostuneita nuoria ja keskustelemaan työstään oman alansa asiantuntijoiden kanssa.

TuKoKe

TuKoKe-menestys voi tuottaa opiskelupaikan

TuKoKe -kilpailussa menestyneet voivat tulla hyväksytyksi kevään 2022 toisessa yhteishaussa DIA-yhteisvalinnan DI-hakukohteisiin. TuKoKe-kilpailun osalta huomioidaan lukiosarjan loppukilpailussa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet yksilötyöt. Ryhmätöitä tämä oikotie ei koske.

DIA-yliopistot päättävät itse, mihin hakukohteisiin kilpailun perusteella voi tulla hyväksytyksi. Tarkemmat tiedot julkaistaan DIA-yhteisvalinnan nettisivuilla sekä Opintopolussa lokakuussa 2021.

Löydät lisätietoa TuKoKe-kilpailusta sen omalta verkkosivustolta.